رئیس سابق دانشکده روان شناسی دانشگاه تهران گفت: جامعه شناسان و پزشکان باید اطلاعات خود را بازنگری کنند و دختران را از ازدواج در سن بالا نترسانند و ناخواسته به ازدواج نکردن افراد دامن نزنند.
در همایش ملی چالش های خانواده ایرانی شهیندخت ملاوردی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: امروز خانواده دچار تحولاتی مانند کوچک شدن ابعاد خانواده، افزایش طلاق، بالارفتن سن ازدواج شده که این تحولات جهانی هستند و مختص کشور ما نیستند.
او با بیان اینکه عوامل دیگری هم در این تحولات تاثیرگذار بوده اند مانند گرایش به مهاجرت، سالمندی و ایدز گفت: همچنین امروز با تغییر نقش زنان، مردان و فرزندان و تغییر الگوی خانواده مواجه ایم که بعضی کارکردها را دچار اختلال کرده و باعث شده تا خانواده هسته ای شوند. او ادامه داد: امسال روز خانواده به نام اهمیت و نقش خانواده در حصول اهداف توسعه نامگذاری شده است.
ملاوردی گفت: ایران در حال تجربه سریع تغییرات اجتماعی است که از جمله آنها می توان به بالا رفتن سطح تحصیلات زوجین، کاهش نرخ باروری، درگیر شدن زنان در اشتغال، کمتر شدن گذراندن اوقات فراغت در کنار یکدیگر نام برد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: این مسائل باعث شده تا از فروپاشی نهاد خانواده حرف زده شود اما نگاه دیگری هم وجود دارد که می گوید که این فروپاشی نیست، بلکه فقط خانواده در معرض آسیب است و باید با تشریک مساعی دولت از شدت آسیبها کاست.
او ادامه داد: شناخت و تببین درست و فهم واقع گرایانه از آسیبهاست که به مهار آن می انجامد. او با بیان اینکه امروز خانواده نیاز به توجه ویژه دارد گفت: هرچند خانواده چالشهای چندگانه دارد اما توجه به مادران می تواند به بهبود وضعیت وضع آنها کمک کند. او گفت: خانواده اگر براساس مشارکت و برابری بنا نهاده شود می تواند دموکراسی را در جامعه و خانواده تقویت کند. ملاوردی تاکید کرد اگر به دنبال دموکراسی واقعی هستیم و آن را آرمان خود قرار داده ایم باید خانواده را دریابیم چون راه دموکراسی از خانواده می گذرد و دموکراسی از خانه شروع می شود.
سن زیستی و سن شناسنامه ای
در ادامه غلامعلی افروز رئیس سابق دانشکده روان شناسی دانشگاه تهران گفت: خانواده تنها نهاد فطری، طبیعی ، بی بدلیل و محبوبترین نهاد در گستره هستی است که سایر نهادها برای قوام و دوام آن تاسیس می شوند. او ادامه داد: اصل 10 قانون اساسی می گوید باید هدف و جهت همه برنامه های دولت برای حفظ و قوام خانواده باشد. او با بیان اینکه ایران نیاز به وزارت مقتدر خانواده دارد گفت: کشور کانادا سالها پیش آن را ایجاد کرده و ما هم باید داشته باشیم چون وزارت جوانان شوخی است چون کودک، زن و مرد و پیر و جوان همه در وزارت خانواده جا می گیرند.
افروز گفت: تعداد تولد دختران و پسران برابر است و خداوند آنها را به طور مساوی می آفریند اما چون سقط جنین دختر به طور نهان و آشکار در کشور ما انجام می شود باعث شده تا تعداد پسرها بیشتر باشد.
افروز با اشاره به اینکه در ایران در برابر هر هزار دختر 20 تا 40 ساله، هزار و 24 پسر داریم گفت: اما باورهای کلیشه ای این است که تعداد دخترها بیشترند و این آمارهای غلط پیامدهای بد فرهنگی دارند.
او ادامه داد:کسانیکه می گویند 4 تا 6 میلیون پیر دختر داریم پویایی فکری ندارند چون دختران 40 ساله امروز از دختران 20 ساله 70 سال پیش در سن زیستی بهتری هستند.
این روان شناس گفت: سن زیستی مهمتر از سن شناسنامه ای است و حتی سن روانی مهمتر و دختر 40 ساله امروزی از دختر 20 ساله هفتاد سال پیش جوانتر است بلکه سن زیستی او قویتر و بالاتر است.
او ادامه داد: در صدا و سیما افراد کم سواد می گویند ازدواج دختران در سن 35 سالگی اشکال دارد، اشتباه است چون تحقیقات نشان می دهد سن زیستی این دختران جوانتر است.
افروز با بیان اینکه نباید نگران فرزند آوری این دختران شد گفت: ازدواج در سن زیستی و روانی مهم است و اگر پسرها هم کوچکتر باشند اشکالی ندارد چون در سالهای اخیر سن بلوغ جابه جا شده است. او تاکید کرد: فرزند آوری در سن بالای 40 سال مانند فرزند آوری دختران 20 ساله در 80 سال پیش است.
او گفت: در کشور انگلستان، به مدت 10 سال آمار زایمان 5 هزار زن بین 46 تا 55 سال را ثبت کردند که تنها 1.1 درصد فرزند این زنان دچار سندروم دان شده بودند.
افروز گفت: این نشان می دهد بارداری در سن بالا اشکال ندارد چون اتفاقا زنان در سن بالا محتاط ترند و از لحاظ بهداشتی بیشتر به خودشان می رسند و استانداردهای بهداشتی را رعایت می کنند.
او ادامه داد: بنابراین روان شناسان، جامعه شناسان و پزشکان باید اطلاعات خود را بازنگری کنند و دختران را از ازدواج در سن بالا نترسانند و ناخواسته به ازدواج نکردن افراد دامن نزنند.
منبع: کانال میگنا، خبرآنلاین
بیشتر بخوانید ...
دختری 29 ساله ام که جهیزیه ندارم، به ازدواج کردن امید داشته باشم؟
یه بغض سنگینی رو گلومه که فقط خدا حالم رو میدونه و بس
دیگه نمیکشم، دیگه نمیخوام این زندگی رو ...
همه چیزمون رو الکی و برای هیچ باختیم
سهم من از این زندگی فقط کلفتی پدر و مادرم هست
نمیدونم سرنوشتم چرا اینجوری شد ؟
سر طبیعی ترین مسائل زندگی جیگرم خونه
این که یه دختر مجرد خونه بگیره و مستقل بشه بده ؟
چطور خانوادم رو قانع کنم که سر کار برم ؟
صبح تا شب توی خونه حسرت زندگی دوستانم رو می خورم
چرا منو کسی نمیخواد؟ ، این سوال شده عقده
تنها چیزی که تا آخر عمر با منه حسرته
یک دخترم که در آستانه 30 سالگی دچار بحران شدم
دختر 28 ساله ای هستم که دیگه هیچ هدفی ندارم
← ازدواج و مسائل گوهران کشف نشده (۱۳۳ مطلب مشابه)
- ۴۸۶۰ بازدید توسط ۳۵۹۲ نفر
- دوشنبه ۲۴ تیر ۹۸ - ۱۴:۰۶