دوستان گل ، واسه اینکه خواستم هوا عوض شه ، اگه مایلید کسانی که تجربه آشپزی موفقی دارن تو خونه ، چه زن و مردهای متاهل و چه دختر و پسرها، هر از گاهی یه پست آشپزی بذاریم اینجا . پستهایی که آشپزی کردن تو اون، سخت و طاقت فرسا نباشه ، نیاز به تشریفات خاصی مثل فر ، مایکروفر ، هواپز و .. کیک پز نداشته باشه. و با یه شعله گاز ساده بشه اون خوردنی رو پخت.
به درد خوابگاه و دانشجویان ، سرباز خونه ها و حتی مسافرت بخوره و با کمترین امکانات بشه یه غذای خوشمزه رو درست کرد. اگه استقبال خوب بود ادامه میدیم ، اگه نبود بی خیالش میشیم. به عبارتی یه آشپزی ساده راه اندازه کنیم که دختر و پسرهای دم بخت هم یاد بگیرن . نکته مهمش اینکه که هرکی پست میذاره ، خواهشا، خودش تجربه پخت اون نوع خوردنی رو داشته باشه تا بتونه راحت جواب بده ، والا تو نت پر است از هزاران طرز تهیه.
من میخوام این جلسه طرز تهیه یه کیک کاکائویی ساده و خوشمزه واسه سفره افطار آموزش بدم. انشالله پخت کنید و از خوردنش لذت ببرید.
مواد لازم برای بخت کیک کاکائو برای سه نفر . شیر 5 قاشق غذاخوری . آرد سفید 4 قاشق غذاخوری . شکر 4 قاشق غذاخوری . روغن مایع 3 قاشق غذاخوری . پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری . تخم مرغ 1 عدد . بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری . وانیل یک چهارم قاشق چایخوری .
ضمنا اگه بخواهید بیشتر درست کنید می تونید همه این مواد رو به همان تناسب بیشتر کنید. اگه قراره 3 برابر بشه ، باید همه مواد سه برابر بشه. یعنی همه این میزان رو در سه ضرب کنید. مثلا 15 قاشق غذاخوری شیر ، 12 قاشق غذاخوری آرد سفید و ....همه رو سه برابر کنید. هرچقدر مایع کیک آماده شد مهم نیست فقط مایع آماده شده رو بیشتر از نصف لیوان نریزید.(هرلیوان تانصف)
آرد سفید ، شکر ، پودر کاکائو ، بیکینگ پودر و وانیل رو تو یه ظرف شیشه ای ترجیحا باهم مخلوط می کنیم تا یک دست شود. یک عد تخم مرغ رو با این مواد مخلوط می کنیم و خوب هم می زنیم تا به صورت خمیری یک دست در آید. 5 قاشق شیر رو به خمیر اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم. سه قاشق روغن هم در آخر اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم.
قاعدتا باید خمیر یک دست روانی ، حاصل کار ما شده باشه.
برای دستور اول:
سه عدد لیوان معمولی که پایین و بالاش تقریبا یک اندازه باشه رو با مقداری روغن مایع داخل لیوان چرب می کنیم. جوری که همه جای داخل لیوان چرب باشه. مایع کیکی که درست شده رو تا نصفه لیوان ها می ریزیم. یه دیگ نسبتا بزرگ که جاش ارتفاع لیوان ها رو داشته باشه تا نصفه کمتر آب میریزیم و میذاریم تا آب به جوش بیاد. آب که جوش اومد لیوان ها رو داخل آب جوش داخل دیگ میذاریم. شعله رو ملایم می کنیم و تا 25 دقیقه لیوان ها رو داخل دیگ آب جوش میذاریم. سر دیگ رو حتما باید با یه دم کن ببندیم تا بخار آن باعث پخته شدن کیک شود.
مراقب باشیم وقتی لیوان ها رو داخل دیگ میذاریم ، آب داخل دیگ نباید بیشتر از نصفه لیوان باشد ، اگه بیشتر هست ، آب دیگ خالی کنید.
25 دقیقه که لیوان ها ، با شعله ملایم در دیگ بود کیک پخته شده است. سر دیگ رو تا 15 دقیقه بعد از پخت ، بر نمیدارم تا بف کیک نخوابه. بعدش می تونید لیوان ها رو در بیارید. با یه چاقوی بلند دور کیک رو با لیوان می چرخانیم و کیک رو باوارونه کردن لیوان درش میاریم و میذاریم تو سفره افطار . مراقب باشید وقتی کیک داخل دیگ گذاشتیم اول اینکه لیوان هاتون رو آرووم آرووم تو آب جوش بذارید که نشکنه. وبه هیچ وجه وقتی سر دیگ گذاشتید اصلا و ابدا درب دیگ رو دیگه برندارید تا بعد از پخت.
اگه استقبال شد ، تو جلسه بعد طرز تهیه خیارشور ، شوری ، و ترشی فوری خانگی ، همچنین فلافل لبنانی ، کبه خوزستانی و ... خوردنی های ساده و خوشمزه دیگه که تجربه پختش رو داریم، آموزش خواهیم داد. ضمنا اگه این پست ادامه داشت، همه کسانی که دستی به آشپزی دارن کمک کنن تا از تجربیات هم بهره ببریم.
باتشکر " سامان متاهل جنوب "
آشپزخانه:
دستور پخت اکبر جوجه، یک غذای اصیل مازندرانی
درخواست آموزش درست کردن ته دیگ ترد
طرز پخت خورشت خلال بادام، یک غذای اصیل کرمانشاهی
طرز پخت شیرینی گل محمدی (شیرینی دانمارکی)
طرز تهیه دسر پاناکوتا برای سفره افطار
← آشپزخانه خانواده برتر (۴۹ مطلب مشابه)
- ۵۲۱۰ بازدید توسط ۳۸۳۹ نفر
- يكشنبه ۱۴ تیر ۹۴ - ۲۲:۵۱