معرفی و دستور پخت یک غذای اصیل مازندرانی
*اکبر جوجه*
*اکبر جوجه*
کسانی که حداقل یک بار به استان مازندران سفر کرده باشن حتما اسم این غذا رو شنیدن ، اصالت این غذا به تقریبا بیش از ۷۰ سال میرسه اصالتش به شهرستان گلوگاه استان مازندران میرسه . اسم این غذا هم برگرفته از صاحب اصلی رستوران که خودش این غذا رو ابداع کرده هست . (تو منو رستوران ها معمولا این غذا رو به اسم جوجه سرخ شده مینویسن ) اصل این هست که اکبر جوجه با برنج خورده بشه و بی شک با نان مزه نمیده ( خوردم که میگم ) .
البته این غذا به روش های مختلفی پخته میشه که با هر دستوری طعم متفاوتی داره ولی این دستوری که من براتون نوشتم چیزی هست که از مادرم یاد گرفتم و طعمش از همه اکبر جوجه هایی که تو رستوران ها خوردم خوشمزه تره.
شما میتونین با توجه به ذائقه خودتون مقدارها رو کم و زیاد کنین ولی اگه طبق دستور پخته بشه بهتون قول میدم مثل خودم این غذا جز برنامه هفتگی آشپزخونتون خواهد بود.
مواد لازم: ( به تعداد ۴ نفر )
جوجه مخصوص اکبر جوجه : ۴ تکه
یعنی یه جوجه کامل که از وسط دو تکه شده باشه و هر ران و سینه اون یک تکه حساب میشه)
روغن : به مقدار لازم
آبلیمو : به مقدار لازم
کره: ۲۰۰ گرم
زعفران دم کرده : نصف استکان
نمک و فلفل به مقدار لازم
آبلیمو : به مقدار لازم
کره: ۲۰۰ گرم
زعفران دم کرده : نصف استکان
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
چند ساعت قبل از شروع به پخت غذا ، جوجه ها رو در نمک و فلفل و آبلیمو و زرد چوبه بخوابونین تا بوی مرغ گرفته بشه و طعمش بهتر بشه .
چند ساعت قبل از شروع به پخت غذا ، جوجه ها رو در نمک و فلفل و آبلیمو و زرد چوبه بخوابونین تا بوی مرغ گرفته بشه و طعمش بهتر بشه .
یک قابلمه با ارتفاع خوب که بشه جوجه ها رو روی هم چید انتخاب کنین بعد روغن بریزین توش به حدی که روی جوجه ها رو بپوشونه و بذارین داغ بشه .
و جوجه ها شروع کنن به سرخ شدن وقتی روغن داغ شد در قابلمه رو ببندین بذارین جوجه ها با بخار داخل قابلمه آب بندازن
صبر کنین تا جوجه ها کامل سرخ بشن ( منظور از سرخ شدن یعنی رنگشون طلایی بشه)
شعله گاز ترجیحا زیاد نباشه یعنی جوجه ها آرام سرخ بشن ( چون جوجه ها در روغن غرق هستن احتیاجی به پشت و رو کردنشون نیست )
در قابلمه رو هر یک ربع باز کنین و ببینین وقتی جوجه ها طلایی شدن
(طلایی شدن جوجه ها به ذائقه شخصیتون بستگی داره یعنی یکی جوجه برشته دوست داره ( مثل خودم ) یکی هم دوست داره جوجه ها نرم باشن یعنی قرمز قرمز نباشن )
( تقریبا بعد از بیست دقیقه ) زعفران دم کرده و کره رو روی اون ها بپاشین و دوباره در قابلمه رو ببندین و بذارین جوجه ها با کره و زعفران دم بکشن. ( در این مرحله و به طور کلی به جوجه ها قاشق نزنین یعنی اون ها رو با قاشق جا به جا یا زیرو رو نکنین چون میپاشه)
شعله گاز رو کم کم کنین تا به آرامی جوجه ها بپزن. بعد از تقریبا یک ساعت وقتی جوجه ها خوب طلایی و پخته شدن یعنی اکبر جوجه شما آمادست.
یک اصل مهم مهم در مورد این غذا این هست که حتما حتما اکبر جوجه رو با رب انار میل کنین
اول اینکه چون این غذا در روغن زیاد و کره پخته میشه چربیش زیاده و موقع خوردن شما حس میکنی سنگین شدی ولی وقتی با رب انار خورده میشه چون رب انار ترشه کلا چربی رو میشوره میبره و شما موقع خوردن اون حس سنگین شدن و چربی غذا رو حس نمیکنی.
بعدشم اینکه اکبر جوجه با رب انار خوشمزه تره ( به شخصه اعتقاد دارم اکبر جوجه بدون رب انار هرگز )
ضمن اینکه این روش پخت رو میتونی برای غذایی غیر اکبر جوجه هم استفاده کنین مثلا تکه های دیگه مرغ رو ریز کنین یا به شکل کبابی خورد کنین و به این روش سرخ کنین
صبر کنین تا جوجه ها کامل سرخ بشن ( منظور از سرخ شدن یعنی رنگشون طلایی بشه)
شعله گاز ترجیحا زیاد نباشه یعنی جوجه ها آرام سرخ بشن ( چون جوجه ها در روغن غرق هستن احتیاجی به پشت و رو کردنشون نیست )
در قابلمه رو هر یک ربع باز کنین و ببینین وقتی جوجه ها طلایی شدن
(طلایی شدن جوجه ها به ذائقه شخصیتون بستگی داره یعنی یکی جوجه برشته دوست داره ( مثل خودم ) یکی هم دوست داره جوجه ها نرم باشن یعنی قرمز قرمز نباشن )
( تقریبا بعد از بیست دقیقه ) زعفران دم کرده و کره رو روی اون ها بپاشین و دوباره در قابلمه رو ببندین و بذارین جوجه ها با کره و زعفران دم بکشن. ( در این مرحله و به طور کلی به جوجه ها قاشق نزنین یعنی اون ها رو با قاشق جا به جا یا زیرو رو نکنین چون میپاشه)
شعله گاز رو کم کم کنین تا به آرامی جوجه ها بپزن. بعد از تقریبا یک ساعت وقتی جوجه ها خوب طلایی و پخته شدن یعنی اکبر جوجه شما آمادست.
یک اصل مهم مهم در مورد این غذا این هست که حتما حتما اکبر جوجه رو با رب انار میل کنین
اول اینکه چون این غذا در روغن زیاد و کره پخته میشه چربیش زیاده و موقع خوردن شما حس میکنی سنگین شدی ولی وقتی با رب انار خورده میشه چون رب انار ترشه کلا چربی رو میشوره میبره و شما موقع خوردن اون حس سنگین شدن و چربی غذا رو حس نمیکنی.
بعدشم اینکه اکبر جوجه با رب انار خوشمزه تره ( به شخصه اعتقاد دارم اکبر جوجه بدون رب انار هرگز )
ضمن اینکه این روش پخت رو میتونی برای غذایی غیر اکبر جوجه هم استفاده کنین مثلا تکه های دیگه مرغ رو ریز کنین یا به شکل کبابی خورد کنین و به این روش سرخ کنین
نکته ۲: لازم نیست که مرغ شما حتما جوجه باشه و میتونین از مرغی که از وسط دو تکه شده هم استفاده کنین
در کل باید مثل شکلی باشه که در تصویر میبینین.
در کل باید مثل شکلی باشه که در تصویر میبینین.
مطمئنم که بعداز خوردنش عاشقش میشین .
نوش جان
نوش جان
فلسفه آشپزی کردن در خونه چیه ؟
آیا دختران امروزی به هنر آشپزی اهمیت میدن ؟
ما دختران قبل از ازدواج باید آشپزی بلد باشیم؟
اگه دختری آشپزی بلد نباشه شما قیدش رو می زنین؟
مادر زنم میگه دخترم مامانیه، آشپزی بلد نیست
← آشپزخانه خانواده برتر (۴۹ مطلب مشابه) ← مطالب کاربران (۸۹۱ مطلب مشابه)
- ۴۱۱۷ بازدید توسط ۲۸۵۵ نفر
- دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۹۷ - ۲۲:۲۴