سلام
اگه امکان داره در مورد دوران قبل از عقد که با صیغه محرمیت به مدت چند ماه هست راهنمایی کنید!
۱. تو این دوران چقد باید ابراز محبت کلامی از هر دو طرف باشه؟
۲.چقدر دو طرف باید واسه هم در روز وقت بذارن؟ مثلا مثل دوران عقد تماس تلفنی و حضوری زیاده ؟
۳. بعد نوسان احساسات که یه موقع خوشت میاد یه موقع بدت میاد یا یه موقع بی تفاوت! واسه هر دو طرف طبیعیه؟
۴.آیا درسته که استرس و خجالت تو این دوران طبیعیه؟ و با عقد از بین میره و علاقه بیشتر میشه؟
۵. از کجا بدونیم اگه در این دوران زیاد علاقه تشکیل نشده بعد عقد حتما تشکیل مبشه؟
من ۴ ماه صیغه محرمیتم . با وجود شناخت کافی و تفاهمات خیلی زیاد اما هنوز ترس و خجالتم کمی وجود داره و علاقه زیادی شکل نگرفته!
بنظرتون این حالت میتونه به دلیل دوری از هم باشه چون تو این مدت فقط یک بار همدیگه رو دیدیم! به علت راه دور و ...
با تشکر
پاسخ :
سلام
با توجه به توضیحاتی که دادید محرمیت موقت برای شما فایده ی چندانی نداره . فلسفه عقد موقت قبل از ازدواج برای اینه که دو طرف از همدیگه شناخت کامل تری پیدا کنند . این امر میسر نمیشه مگر اینه که دو طرف نزدیک هم باشن .
فهمیدن بعضی از ویژگی های طرف مقابل بدون محرمیت تقریبا غیر ممکنه . برای همین در شرع اسلام این امکان پیش بینی شده تا جایی که ممکنه ، قبل از عقد دائم دو طرف از هم شناخت پیدا کنند .
برای رفع اون دغدغه ها میشه برنامه ریزی کرد . مثلا پسر/دختر می خواد مطمئن بشه که طرف مقابلش اهل دوستی های غیر متعارف هست یا نه .
چشم پاک هست یا نه ؟ اهل دیدن تصاویر یا فیلم های مستهجن چطور ؟ مشروبات الکلی مصرف می کنه یا نه ؟ واکنش های واقعی اون موقع عصبانیت چطوریه ؟ بحث ظاهر رو هم میشه در این دوران مطرح کرد و ... .
توجه داشته باشید که برای فهمیدن این موضوعات باید از اصل غافلگیری استفاده کنید ! میشه گفت :
طبیعتا نمیشه بدون محرمیت شناختی با این سبک از طرف مقابل کسب کرد . پیشنهاد می کنم پست های مربوط به مچ گیری قبل از ازدواج رو مطالعه بفرمائید .
به سوال کننده :
با توجه به توضیحاتی که دادید صیغه ی محرمیت موقت به درد شما نمی خوره چون از هم جدا هستید . شما الان 4 ماهه که صیغه ی محرمیت خوندید . صیغه محرمیت چندان کمی به شما نکرده .
محرمیت از نظر بنده حداکثر یک ماه کفایت می کنه . تا جایی که ممکنه باید مخفیانه باشه . همین که خانواده دو طرف مطلع باشن کفایت می کنه .
۱. تو این دوران چقدر باید ابراز محبت کلامی از هر دو طرف باشه؟
چون این عقد، موقت هستش و چیزی قطعی نیست بهتره که وارد فاز عاطفی نشید . بهتره که در این دوران به رفع دغدغه ها پرداخته بشه . البته برای این که برای طرف مقابل سوال پیش نیاد بهتره که این موضوع رو به اطلاع اون برسونید . تا یه وقت این سوال براش پیش نیاد که چرا خبری از عواطف نیست .
۲.چقدر دو طرف باید واسه هم در روز وقت بذارن؟ مثلا مثل دوران عقد تماس تلفنی و حضوری زیاده ؟
همون طور که عرض شد این دوران برای کسب شناخت عمیق تر هستش . پس بهتره که عدم برقراری تماس زیاد رو به بی مهری ، بی علاقه بودن ، سرد بودن و ... طرف مقابل تعبیر نکنید .
بنابراین وقتی تماسی برقرار میشه بهتره که برای رفع یه دغدغه باشه تا بحث های عاطفی یا سلام و احوال پرسی !
۳. نوسان احساسات که یه موقع خوشت میاد یه موقع بدت میاد یا یه موقع بی تفاوت! واسه هر دو طرف طبیعیه؟
شما اگه وارد فاز عاطفی نشده باشید می تونه طبیعی باشه . چنین نوساناتی خوبه ، چون به شما اجازه میده شناخت عقلانی تری از طرف مقابل پیدا کنید . وقتی پای احساس به میون میاد عقل ضعیف میشه . پس وجود این نوسانات رو به فال نیک بگیرید چون به شما کمک میکنه تصمیم عاقلانه تری بگیرید .
۴. آیا درسته که استرس و خجالت تو این دوران طبیعیه ؟ و با عقد از بین میره و علاقه بیشتر میشه؟
بله ، طبیعیه . استرس و خجالت در برخورد با یک نفر زمانی از بین میره که ارتباط ها نزدیک تر و عاطفی تر باشه . پس خجالتی بودن و استرس داشتن در این دوران چیزی نیست که باعث نگرانی بشه . این موضوعات در اوایل دوران عقد هم وجود داره .
بحث ایجاد علاقه رو قبلا توضیح دادیم . ← آیا علاقه بعد از ازدواج می تونه به وجود بیاد ؟
۵. از کجا بدونیم اگه در این دوران زیاد علاقه تشکیل نشده بعد عقد حتما تشکیل میشه ؟
ایجاد علاقه ای که برای این دوران میشه متصور بود ، زمانی به وجود میاد که طرف مقابل تونسته باشه یکی از دغدغه های شما رو رفع بکنه .
مثلا شما نگران این بودید که شوهر آینده ی شما چشم چرون هست یا نه ؟ وقتی با استفاده از اصل غافلگیری اون رو امتحان کردید و اون نشون داد که چشم چرون نیست ، خود به خود علاقه ی شما نسبت به اون بیشتر میشه . در مواقع هر چه مشترکات شما بیشتر باشن می تونن در ایجاد علاقه در این دوران موثر باشن .
پس در این دوران ، دو طرف نباید سعی کنن با ابراز علاقه کلامی یا خریدن هدیه ، در طرف مقابل ایجاد علاقه کنن .
یکی از تفاوت های این دوران با دوران بعد از عقد دائم این هستش که اگه قبل از عقد دائم مشکل بزرگی در طرف مقابل کشف شد و شما هم نتونستید باهاش کنار بیاید میشه جدا شد . ولی اگه بعد از عقد دائم یه مشکل بزرگ پیدا شد اولین فکر نباید جدایی باشه . بلکه دو طرف باید سعی کنن اون رو حل کنن یا باهاش کنار بیان .
مثال :
در دوران قبل از عقد دائم کشف کردید که اون روابط غیرمتعارفی با جنس مخالف داشته . دقت بفرمائید که عرض کردم کشف کردید .
زمانی چیزی رو کشف می کنید که در موردش تحقیق و بررسی کرده باشید . اگه چنین موردی رو فهمیدید و نتونستید باهاش کنار بیاید می تونید جدا بشید . کسی به شما خرده نمیگیره .
ولی وقتی بعد از عقد دائم به گوش شما می رسونن که شوهرت / خانمت قبلا فلان بوده و بهمان ! چون اصولا بعد از عقد باید پرونده ی تحقیقات از طرف مقابل بسته بشه ، شما نرفتی تحقیق کنی ، یکی دیگه بهتون گفته .
در چنین مواقعی دیگه نباید فکر جدایی کرد . باید همسرت رو مثل خواهر یا برادرتون بدونید که نمیشه کنارش گذاشت . باید با روش های دیگه مشکل رو حل کرد .
باید به کسی که چنین خبری رو برای شما آورده پرخاش کرد . نباید کار داشته باشید که راست میگه یا دروغ .
برای این که توضیحات طولانی نشه ادامه این موضوع در یک پست جداگانه مطرح خواهد شد .
موفق باشید
مرتبط:
شیوع مساله صیغه محرمیت در اینترنت
صیغه محرمیت، صرفا برای صحبت کردن و آشنایی بیشتر
هدف از صیغه محرمیت قبل از عقد چیه ؟
← مشورت در ازدواج خانم ها (۲۳۰۴ مطلب مشابه)
- ۴۱۱۷ بازدید توسط ۳۰۱۹ نفر
- شنبه ۱۲ دی ۹۴ - ۰۹:۳۸