سلام
سوالی که اخیراً ذهن من رو به خود مشغول کرده، خیلی دوست دارم با شما عزیزان در میون بذارم که ان شاء الله با هم فکری بتوانیم به پاسخ درست برسیم.
رفتارهای انسان دو منشاء داره:
1- منشاء جسمی که ناشی از مغز و ساختار اونه که کاملاً وابسته به زمان و مکانی هست که شخص در اون به دنیا اومده و ژن هایی که به ارث برده و این اصلاً دست خود اون شخص و انتخاب خودش نبوده حتی یادگیریهایی که در طول عمر صورت می گیره وابسته به پدر، مادر، اساتید یا معلمانی هست که اگر اون شخص در زمان و مکان خاص به دنیا نمی اومد هیچ کدوم از این ها نبودند، پس آیا درسته بگیم رفتارهای ناشی از جسم نباید توسط خداوند مورد بازخواست قرار بگیره؟ چرا که انتخاب خود فرد نبوده و در آن اختیاری نداشته.
2- منشاء روحی
فرض کنید دو نفر از نظر مغزی کاملاً شبیه به هم هستند پس تفاوت در رفتار این دو نفر ناشی از تفاوت در روح این دو نفر است و اگر این دو در معرض گناه یکسان قرار بگیرند چنان که نفر اول گناه رو انتخاب کنه و نفر دوم گناه رو انتخاب نکنه یعنی روح نفر دوم برتری نسبت به روح نفر اول داره خب چطور می شه که روحی یک نفر قویتر از دیگری می شه؟
یا خداوند روح قوی تری به نفر دوم عطا کرده و روح ضعیفی به نفر اول داده که این هم به اختیار و انتخاب این اشخاص نبوده، پس نباید خداوند نفر اول رو به خاطر گناه کردن بازخواست کنه چرا که خودش به او روح ضعیفی عطا کرده
و یا اینکه روح نفر اول به طور اکتسابی قوی شده که اون هم بر میگرده به مکان و زمانی که فرد در اون به دنیا اومده پدر مادرها و اساتیدی که داشته و ژن هایی که به ارث برده شاید اگر نفر اول پدر مادر نفر دوم رو داشت اون هم همین تصمیم رو میگرفت، پس باز هم نباید خداوند نفر اول را به خاطر گناهی که کرده مورد بازخواست قرار بده.
پس چرا خداوند رفتارهای هر انسانی را مورد بازخواست قرار میدهد در حالی که رفتارهای هر شخص در نهایت به انتخاب خود خدا برای اون شخص بر میگرده؟
پیشنهاد:
چرا وعده های خدا رو باور نمی کنیم ؟!
من واقعا به وعده های الهی در زمینه ازدواج ایمان آوردم
شکر بابت نعمت آرامش و اعتماد به خدا
ما مجردها پاک میمانیم و به خداوند خود اعتماد میکنیم
باور داشتن به کمک کائنات نوعی شرک ورزیدن به خدا نیست؟
← مسائل اعتقادی (۱۲۲۸ مطلب مشابه) ← ارتباط با خدا (۳۳ مطلب مشابه)
- ۱۵۳۷ بازدید توسط ۱۰۴۹ نفر
- شنبه ۲۱ تیر ۹۹ - ۱۰:۰۹