سلام
دوستان عزیزم میخوام براتون دستور پخت آبگوشت "به" رو توضیح بدم. آبگوشت به تویسرکان
مواد لازم برای 4 الی 5 نفر:
نخود : دو سوم پیمانه - لوبیا سفید : دو سوم پیمانه ( پیمانه ی پلوپز ) - گوشت گوسفندی: نیم کیلو - پیاز : یک عدد بزرگ - گردو : 13 عدد ( اگه ریز بودن تعداد بیشتر ) - به : یک عدد بزرگ یا دو عدد متوسط - سیب زمینی: یک عدد - نمک و زردچوبه و زیره: به میزان لازم - نعناع خشک : به میزان لازم - سرکه: به میزان لازم - عسل یا شکر: به میزان لازم
نخود و لوبیا رو از قبل خیس کنید. یک بار بجوشونید و آبش رو دور بریزید. گوشت و نخود و لوبیا و پیاز رو توی قابلمه بریزید و روی اجاق گاز قرار بدید. کف روی آب رو دور بریزید و زرد چوبه و زیره رو به موادتون اضافه کنید و درشو بذارید تا بپزه.
سیب زمینی رو یک ساعت قبل از پخت پوست بگیرید و داخل یک ظرف آب بذارید تا مواد مضری که از داخل خاک جذب کرده ازش خارج بشه. "به" رو به صورت نگینی درشت خرد کنید. روی گردو هاتون زردچوبه بریزید و اونا رو بکوبید. اما نباید پودر بشه.
بعد از اینکه مواد تون تقریبا پخت گردو رو به غذا اضافه کنید و دنبه و پیاز آبگوشت رو خارج کنید و بکوبید. نعنا خشک و زردچوبه رو توی دنبه بریزید و روی اجاق بذارید تا با چربی دنبه سرخ بشن و توی دنبه نمک بریزید .
بعد از مدتی "به" و سیب زمینی رو اضافه کنید و بعد از حدود 20 دقیقه، مواد دنبه رو در قابلمه بریزید. سرکه رو در آخر کار به موادتون اضافه کنید و در صورت نیاز کمی شکر یا عسل رو هم در غذاتون بریزید.
این غذا طعم ترش و شیرین داره. عکسی هم که ملاحظه می کنید عکس آبگوشتی هست که با همین مواد و روش تهیه شده. لازم به ذکره که من دستور و عکس این آبگوشت رو در نت ندیدم و احتمالا این اولین باره که دستور این غذای محلی شهرستان تویسرکان در اینترنت قرار می گیره.
← آشپزخانه خانواده برتر (۴۹ مطلب مشابه) ← مطالب کاربران (۸۹۱ مطلب مشابه)
- ۱۷۰۸ بازدید توسط ۱۰۶۵ نفر
- جمعه ۲۱ ارديبهشت ۹۷ - ۲۰:۳۲