متاسفانه اکثر افرادی که وارد رشته علوم آزمایشگاهی میشن، دانش کافی از این رشته ندارند.
شما ۴ سال، درس های علوم پایه پزشکی یعنی میکروب و ویروس و خون شناسی و … را به همراه واحد های عملی می گذرونید که درس ها دشوار هستند. بعد از اون ۲ سال طرح دارید که شاید بهترین فرصت شغلی تون باشه!، اما مشکل از جایی شروع میشه که شما بخواین استخدام بشید.
متاسفانه در وزارت بهداشت، علی رغم اینکه علوم آزمایشگاهی تعداد بسیار زیادی دانشجو و فارغ التحصیل داره، تعداد مراکز دولتی که بخوان علوم آزمایشگاهی بگیرن کمه. مثلا مشهد ۳ تا علوم آزمایشگاهی استخدام کرد و ۱۴۵ تا پرستار! یعنی پرستاری خیلی بهتره.
حالا اون هایی که دولتی استخدام نشن، مجبورا برن آزمایشگاه های خصوصی کار کنند. از اون جایی که این رشته بی صاحبه، متاسفانه خیلی از آزمایشگاه های خصوصی برای اینکه پول کمی بدن، میان خانم های غیر مرتبط را که حتی به حقوق های زیر ۵۰۰ هم راضی میشن استخدام می کنند. حالا اینجا علوم آزمایشگاهی ها بیکار می مونند. البته اخیرا داره سخت گیری های کمی صورت میگیره که آزمایشگاه ها فقط نیروهای علوم آزمایشگاهی استخدام کنند. ولی معلوم نیست چقدر ادامه داشته باشه.
ارشد هم نه تنها فایده نداره بلکه حتی ضرره!، چون با ارشد شما در اکثر همون استخدامی های محدود هم نمی تونید شرکت کنید!
دکتری علوم آزمایشگاهی هم از سال ۷۲ برداشته شده و کسانی که می تونند مسئول فنی بشن باید از رشته پزشکی وارد تخصص پاتولوژی شده باشن.
پس دکتری خوندن به این امید که بخواین به تنهایی آزمایشگاهی را مسئول فنی بشید بی فایدست. البته به صورت چند تا دکتری تک رشته ای هم میشه آزمایشگاه زد که من ندیدم! که به خاطر مشکلات زیادی که داره تقریبا ناممکنه. اگه بخواین با دکتری هیات علمی بشید که متاسفانه در اکثر رشته ها در حال اشباع شدنه. البته این به این معنی نیست که هیچ امیدی نیست. یک کارشناس آزمایشگاه شانس داره که تو دولتی استخدام بشه.
یا بره خصوصی جای خوبی نه هر آزمایشگاهی سوپر وایزر بشه، یا ادامه تحصیل بده و با تلاش زیاد هیات علمی بشه، یا شانس بیاره جایی بتونه مسئول فنی بشه، یا بتونه با ایده های کار آفرینی که داره در واردات و تولید محصولات آزمایشگاهی درآمد بسیار خوبی را داشته باشه.
و …
ولی به طور کلی از اون جایی که این رشته صنف خوبی نداره، مشکلات صنفی بسیار زیادی را داره و از اون جایی که کم کم آزمایشگاه ها داره به سمت آزمایشگاه های مگالب پیش میرن، خیلی از آزمایشگاه ها در آینده دور جمع میشن و به صورت ربات در میان.
به نظر من، بهتره بعد از رشته های پزشکی، دندان و دارو، فیزیوتراپی و بینایی سنجی در اولویت بعدی قرار بگیرن، و برای اولویت بعدی پرستاری بسیار بازار کار عالی داره و بازار کار اون بسیار بسیار بسیار بهتر از علوم آزمایشگاهی هست، به طوری که الان همه بچه های علوم آزمایشگاهی پیشمون هستند چرا پرستاری نخوندند.
باز هم اگه کسی سوال داره در خدمت هستم.
مرتبط با رشته های پیراپزشکی:
رشته های پیراپزشکی داره اشباع میشه؟
بازار کار، فرصت شغلی، درآمد و ... رشته های پیراپزشکی
کدوم رشته های پیراپزشکی بازار کار داره؟
آینده شغلی کدوم بهتره، رشته های پیراپزشکی یا زبان؟
سوال در مورد بازار کار رشته های پزشکی و پیراپزشکی
مرتبط با رشته پرستاری :
پرستار شدم، اما حس میکنم به اون چیزی که میخواستم نرسیدم
برای قبولی در رشته پرستاری چقدر باید درس خوند ؟
نظرم در مورد رشته پرستاری آزاد درسته ؟
برای یک دانشجوی پرستاری چه توصیه ای دارید ؟
فارغ التحصیلان روانشناسی عمومی می تونن آزمون ارشد روان پرستاری بدن ؟
از الان دارم تبعیض بین پزشکی و پرستاری رو میبینم.
بهم گفتند که پرستارها مناسب ازدواج نیستند
پرستارم ، بعد از ازدواج رفتار شوهرم سرد شده، چکار کنم ؟
چطور می تونم یه پرستار موفق باشم ؟
محاسن و معایب زندگی مشترک با یه خانم پرستار
حقیقت داره پرستارها با سه روز کار در هفته 4.5 حقوق میگیرن ؟
← انتخاب رشته (۱۰۶ مطلب مشابه) ← آینده شغلی رشته ... (۱۹۶ مطلب مشابه)
- ۲۰۰۴۳ بازدید توسط ۱۵۴۸۷ نفر
- سه شنبه ۲۴ دی ۹۸ - ۲۰:۴۸