اگر بخواهیم هدف از این مبحث را خیلی خلاصه توضیح بدهیم می توانیم بگویم که ما باید به بچه ها کمک کنیم تا شکرگزار استعدادهای کشف شده و نشده ی خودشان باشند. به خاطر کمبود ها و نواقصی که دارند احساس ناراحتی نکنند و در عوض سعی کنند استعدادهای آشکار و پنهان خودشان را تقویت کنند .
شما به عنوان پدر یا مادر چه شناختی از فرزندتان دارید ؟
اگر شناخت شما از او ناقص باشد ، طبیعتا نمی توانید رفتار مناسبی با او داشته باشید . پس در اولین قدم باید شخصیت فرزندتان را کشف کنید و به او کمک کنید تا ویژگی های مثبت و منفی خودش رو بشناسد . فرض کنیم فرزند شما نسبت به دیگران قد کوتاه تری دارد . اگر حس کردید از این بابت ناراحت است یا توسط دوستانش مسخره میشود ، باید او را راهنمایی کنید که ویژگی های مثبتش را بهتر بشناسد به طوری که غصه ی کوتاه قدیش را نخورد .
این که به فرزندتان کمک کنید تا ویژگی های مثبتش را بشناسد یک امر ضروری و حیاتی محسوب میشود . اگر این اتفاق بیافتد فرزندتان در مقابل ایرادهایی که دیگران از او میگیرند ناراحت نمی شود چون ویژگی های مثبتش را شناخته و به آن ها افتخار کند .
نتیجه ی بعدی این کار افزایش اعتماد به نفس بچه ی شماست . بچه ای که اعتماد به نفس ندارد و به طور مداوم غصه ی نداشته های خود را می خورد نمی تواند آینده موفقی داشته باشد . نمی تواند مستقل شود و همیشه از لحاظ روحی و روانی در عذاب است .
به یک مثال توجه بفرمائید :
" دختری هستم که بیشتر به خاطر رفتارهای اطرافیان و حرفهایی که میزنند اعتماد به نفسم کم شده و وقتی از حرفی که دیگران به من میزنند ناراحت میشم در آن لحظه کاملا ساکت میشم و جوابی بهشون نمیدم تا چند وقت به حرف هایی که به من زدن فکر میکنم . وقتی همسالان یا افرادی که چاق و زیبا هستن را میبینم زوم میکنن رو لاغریم و خیلی رک این حرف را به من میزنند و نظر میدن . این باعث حساسیتم میشه "
اگه این خانم ، دختر شما بود چه رفتاری با او میکردید ؟
طبق چیزی که گفتیم ، والدین این خانم باید به او کمک کنند تا نسبت به توانایی هایی که دارد آگاهی کسب کند . ممکن است این خانم هوش زیادی داشته باشد ، ممکن است استعداد هنری یا ورزشی و ... داشته باشد.
باید به این دختر آموزش داده شود که با استفاده از سایر استعدادهایی که دارد کاری کند که لاغری اون به چشم نیاد . باید به او یاد داده بشود که از استعداد هایش برای تغییر نظر دیگران استفاده کند .
وقتی این خانم به خاطر استعدادهایی که دارد ارزشمند شد و آن استعداد ها بیشتر از لاغری او به چشم آمد ، اگر کسی لاغریش را به رخش بکشد ، ناراحت نمی شود . ولی اگر استعدادهایی که دارد تقویت نشود و نقطه ی قوتی در خودش مشاهده نکند در مقابل تمسخر و طعنه های دیگران به روح و روانش بهم میریزد .
فرض کنیم پسری قد کوتاهی دارد . می توانیم افراد قد کوتاه و موفق را به عنوان الگو به او معرفی کنیم . به او بگوییم که این ها هم قد بلندی ندارند ولی سایر استعدادهای شان را تقویت کردند . اگر آنها می نشستند و غصه می خوردند الان ... نبودند !
اگر از لاغریش شاکی است شخصیت های معروف لاغر را برایش مثال بزنید ، بگویید آن ها هم جثه ی لاغری داشتند .
اگر در بین آشنایان یا همشهریان شخصی سراغ دارید می توانید آن ها مثال بزنید و در صورت امکان ملاقاتی با آن ها ترتیب بدهید .
بنابراین باید به بچه ها یاد بدیم که به جای غصه خوردن به خاطر خصوصیاتی که نمی توانند آن ها را تغییر بدهند ، به فکر تقویت سایر خصوصیات مثبت شان باشند .
برای این که بتوانید نسبت به افکار فرزندتان در این زمینه شناخت بهتری داشته باشید ، پیشنهاد می کنیم سوالات زیر را از آن ها بپرسید :
چه چیزهایی به شما کمک میکند تا در مقابل سختی ها و دشواری ها مقاومت کنید ؟ ، چه مسئولیت هایی برای خود دارید ؟ ، چه چیزهایی را ارزش می دانید ؟ ، در زندگی خود به چه چیزهایی می بالید و افتخار می کنید ؟ ، چه هدف هایی دارید ؟ ، برای رسیدن به هدف های خود چه فعالیت هایی انجام می دهید ؟ ، چه آرزوهایی دارید ؟ ، چه نیازهایی دارید ؟ ، به چه چیزهایی علاقه دارید ؟ ، از چه چیزهایی بدتان می آید ؟
وقتی پاسخ های این سوالات را از آن ها گرفتیم می توانیم پی به روحیات فرزندمان ببریم .
موفق باشید
← تربیت رفتاری پسران (۱۲۳ مطلب مشابه) ← تربیت رفتاری دختران (۱۱۰ مطلب مشابه) ← مطالب محسن نجفی (۱۴۰ مطلب مشابه)
- ۱۵۶۰ بازدید توسط ۱۲۲۷ نفر
- سه شنبه ۸ دی ۹۴ - ۰۹:۵۹