سلام وقت بخیر

روز قیامت عده ای خواهند دید اعمال خیر و گناهانی در نامه ی اعمال اون ها ثبت شده که مستقیما خودشون اون ها رو انجام ندادند! دلیل ثبت اون اعمال اثراتی هست که ما از خودمون در این دنیا به جا میذاریم. وقتی بنده بیام کسی رو به انجام کار خیری دعوت کنم، یا در فراهم شدن شرایط انجام یک کار خیر مشارکت کنم، حتی اگه خودم موفق به انجام اون کار خیر نشم، اون کار خیر در نامه ی اعمال بنده هم ثبت میشه.

حالا اگه بیام در ترویج یک گناه، همراهی کنم، یا شرایط انجام اون رو به هر طریقی برای دیگران فراهم کنم، هر جا که بنده اثر گذار بودم، هر کسی اون گناه رو انجام بده، برای بنده هم اون گناه ثبت میشه.

 

إِنَّا نَحْنُ نُحْیِی الْمَوْتَىٰ وَنَکْتُبُ مَا قَدَّمُوا وَآثَارَهُمْ ۚ وَکُلَّ شَیْءٍ أَحْصَیْنَاهُ فِی إِمَامٍ مُبِینٍ

ما مُردگان را زنده مى‌کنیم. و هر کارى را که پیش از این کرده‌اند و هر اثرى را که پدید آورده‌اند، مى‌نویسیم و هر چیزى را در کتاب مبین شمار کرده‌ایم.

 

این که گناهان و ثواب های ما ثبت میشه رو در کودکی یاد گرفتیم، مورد خوشحال کننده و یا ترس آوری که ممکنه عده ای از اون خبر نداشته باشن، در آیه ی 12 سوره ی مبارکه ی یس بیان شده. 

بدبختی و فلاکت این جاست که حتی با توبه کردن هم اثرات بعضی از گناهان ممکنه از بین نره. دقت کنید که گفتم اثرش از بین نمیره، اما خود گناه با توبه کردن ممکنه بخشیده بشه، بستگی به نوع توبه داره.

مثال: تهمت زدن

فردی به یک زن/مرد متاهل تهمت فحشا می زنه، سال ها بعد برای دخترش خواستگار میاد، یا پسرش میره خواستگاری.

تحقیق می کنن، اطرافیان میگن سال ها قبل میگفتن پدر/مادرش ... !!!

اون دختر/پسر در ازدواج کردن دچار مشکل میشن، فشارهای مختلفی رو باید تحمل کنن، ممکنه به گناه بیافتن و ...

فرد تهمت زننده، میره از اون مرد/زن حلالیت بگیره، بر فرض که حلالش کردند و خدا هم توبه ی اون رو پذیرفت، آیا می تونه از اثراتی که روی زندگی فرزند خانواده گذاشته هم فرار کنه؟! آیا می تونه به همه ی اون هایی که تهمت وارد شده رو شنیدن خبر بده و بگه من اشتباه کردم؟! چطور می خواد زجر نیش و کنایه هایی که به فرزندان و یا اطرافیان اون فرد می زنن رو جبران کنه؟!

 

با توجه به دسترسی هایی که الان داریم، آمار ثبت اعمال خیر و شر در نامه ی اعمال ما به صورت تصاعدی بالا میره. یعنی ما به راحتی می تونیم اثری از خودمون به جا بذاریم که میلیون ها و یا میلیاردها کار خیر یا شر در نامه ی اعمال مون ثبت بشه، حتی بعد از مرگ.

بذارید مصداقی توضیح بدم؛

فردی در گروه ها و ... مجازی، عکس یا فیلمی برای شما می فرسته، فارغ از خیر یا شر بودن اون، در صورتی که شما اون فایل رو حتی اگه برای یک نفر بفرستید، اون یک نفر هم برای دیگری بفرسته و ...، تا زمانی که این فایل قابل مشاهده و اثر گذار باشه، شما در اثراتی که اون فایل روی افراد میذاره شریک هستید. حتی اگه خودتون اون کار رو نکرده باشید.

برای فهم بهتر به عکس زیر دقت کنید. کار خیر/شر این طوری منتشر میشه، فرقی نداره کسی که اثر پذیرفته و کاری انجام داده، در کجای ماجرا قرار داره، چون اثر گذار بودیم، انگار ما اون کار رو انجام دادیم.

هر کدوم از نفرات می تونن پلی باشن برای اثرگذاری روی دیگران. بنابراین اگه ما در پخش یک کار خیر یا شر مشارکت داشته باشیم، کاری که سال ها بعد یک نفر انجام میده، در نامه ی اعمال ما هم ثبت میشه.

این جاست که شاید توضیحات بنده در پست سانسور در خانواده برتر یعنی محبت به قانون شکن! برای بعضی ها قابل پذیرش تر باشه.

 

گناه تائید گناه گناهکاران!

اگه ما بیایم به هر طریقی، یک گناهکار رو تشویق کنیم، طبیعتا مشوقی میشه برای این که اون شخص به گناهانی که می کنه ادامه میده.

منظور از تشویق در این جا دست زدن برای اون نیست!

همین که بیایم مثلا در فضای مجازی، اون رو دنبال کنیم و پست هایی که ارسال می کنه رو لایک کنیم، باز ارسال کنیم و ...، میشه مشوقی برای اون شخص.

بنابراین اگه اون شخص به کارش ادامه بده، چون ما روی ادامه ی فعالیت اون تاثیر گذاشتیم، پس در گناهانی که سایر افراد به خاطر اثر پذیری از اون پست ها انجام میدن، شریک هستیم!

بنابراین اگه کسی رو دنبال می کنید که داره گناه رو ترویج میده، از کانال یا صفحه ش خارج بشید، حتی بهتره که اگه پستی رو لایک کردید، لایک تون رو پس بگیرید.


برای مطالعه نظرات کاربران در این مورد، کمی پایین تر بروید یا اینجا را (کلیک-لمس) کنید.
خوشحال خواهیم شد اگر اطلاعات یا تجربیاتی که دارید را با ما در میان بگذارید
↓ کپی لینک این صفحه برای ارسال به دیگران ↓
↓ مطالب مشابه بیشتر در دسته بندی(های) زیر ↓ :
مطالب محسن نجفی (۱۴۰ مطلب مشابه) تفکر در قرآن (۳۴ مطلب مشابه)