الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ سوره ی مبارکه نساء آیه ی 34
مردان سرپرست زنان هستند . در لفظ عامیانه به کی میگیم سرپرست ؟ به کسی که وظیفه ی مراقبت و رسیدگی به امورات یک یا چند نفر رو داشته باشه .
خدا این طور پسندیده که در زندگی زناشویی ، مرد سرپرست باشه . یعنی وظیفه داره موجبات راحتی و رشد مادی و معنوی زن و فرزندانش رو فراهم کنه . این وظیفه بر اساس توانایی هایی که خدا در وجود مرد قرار داده ، بر عهده ی اون گذاشته شده . بنابراین شما به عنوان مرد خانه باید مسئولیت برخی از امورات خانواده رو که برای انجام اونا نیاز به توانایی های مردانه وجود داره به عهده بگیرید .
آیا این آیه میگه که شما برتر از زنان هستید ؟! چون شما سرپرست همسرتون هستید و وظیفه ی مراقبت از اون به عهده ی شما گذاشته شده ، به این معنی هستش که از اون بالاتر و برتر هستید ؟ خیر . چنین برداشتی نکنید .
بر اساس توانایی هایی که دارید یه سری وظایف بر عهده ی شما گذاشته شده . این وظایف هر چند سخت هستند ولی خارج از توان شما نیستند . در عوض یه سری وظایف بر عهده ی همسر شما قرار داده شده که شما با توجه نوع خلقت تون ، در شرایط عادی نمی تونید به خوبی از عهده ی اونا بر بیاید .
خدا مرد رو زن رو طوری خلق کرده که در کنار هم می تونن چاله چوله های امورات همدیگه رو پر کنن و به آرامش برسند . پس هرگز خودتون رو بالاتر و برتر از اونا ندونید .
درسته که تصمیم نهایی در زندگی زناشویی با شماست ولی هیچ کس از مشورت کردن بی نیاز نیست . چه اشکالی داره اگه همسرتون نظر خوبی داد به اون عمل کنید . بعضی ها نظرشون اینه که زنان ناقص العقلند و نباید با اونا مشورت کرد . آیا شما ناقص العقل نیستید ؟ آیا عقل شما کامل کامله ؟ می تونید در مورد همه ی موضوعات نظر کامل و درستی بدید ؟!
تکیه ی اونا به خطبه ی شماره 80 نهج البلاغه است . سوالی که پیش میاد اینه ، آیا منظور حضرت علی علیه السلام از بیان چنین حرفی ، همین چیزی هستش که برخی تصورش رو کردند ؟! زنان ناقص العقند و نباید با اونا مشورت کرد ؟!
آیا ایشون حضرت فاطمه سلام الله علیها رو نمی دیدند ؟! آیا نمی دونستند که در آینده عده ای از زنان پزشک ، مهندس ،معلم ، وکیل ، مشاور و ... خواهند شد ؟ اگه حضرت زینب سلام الله علیها نبودند ، فرهنگ عاشورا با چه کیفیتی به دست ما می رسید ؟!
این طور که بعضی ها از فرمایش مولی برداشت کردند پس الان باید مادران شهدا وجود خارجی نداشته باشند ! نمی دونم شاید حق با اونا باشه ! آخه مگه میشه یه آدم عقل سالمی داشته باشه و بچه هاش رو بفرسته جلوی گلوله ؟؟؟!!!
به هر حال وقتی این تناقضات رو می بینیم به نفع ماست که در حرف زدن جانب احتیاط رو رعایت کنیم تا خدای نکرده چیزی رو به دروغ به حضرت علی علیه السلام نسبت ندیم . مخصوصا الآن که ماه رمضانه و چنین کاری باعث باطل شدن روزه میشه .
پس آقایون محترم ؛
همسرتون رو در تصمیماتی که می گیرید دخیل کنید . مخصوصا موضوعاتی که به خانم یا دخترتون مربوط میشه . فرض کنید قصد دارید که یه چیزی برای خانم تون بخرید ، میرید با برادرتون مشورت می کنید یا با مادر و خواهرتون ؟! طبیعی هستش که مادر بهتر می تونه نظر بده تا پدر . اصلا چرا راه دوری بریم ؟! اگه آقایی با همسرش مشکل داشته باشه ، این جا نظر آقایون رو می پرسه یا خانم ها رو ؟!
اگه می خواید از این طریق هم محبوب دل همسرتون بشید می تونید به موارد زیر عمل کنید :
1 - خودتون رو مالک جان اون ندونید .
2 - موقعی که نظری میدن ، تحقیرشون نکنید .
3 - در تصمیمات مهم نظر اونا رو هم بپرسید .
4 - اگه خواستید مسافرت یا مهمونی برید در مورد مقصد با اونا مشورت کنید .
5 - اگه بر خلاف نظر اونا عمل کردید و به بن بست رسیدید ، شجاعت معذرت خواهی کردن رو داشته باشید .
6 - ورزش کنید . چون یه مرد قوی هیکل مومن بهتر از یه مرد ضعیف الجثه مومن هستش .
7 - بهتره که در یه زمینه ای سر باشید تا خانم تون به شما افتخار کنه .
8 - هرگز از زور بازو برای به کرسی نشوندن حرفتون استفاده نکنید .
ویرایش : 10 مرداد 93
این بحث عقل رو نمی دونم چرا این قدر کش میدید ؟
فرض کنیم حضرت علی علیه السلام چنین چیزی رو بیان کرده باشند . آیا منظور حضرت علی علیه السلام از بیان این جملات تحقیر همه ی زنان بوده ؟ یا وقتی لفظ ناقص العقل رو بیان کردند منظورشون یه چیز دیگه بوده ؟ مثلا بعضی ها برای توضیح این عبارت کلمه ی "تفاوت" رو بکار بردند .
ببینید خود حضرت علی علیه السلام از عقل چه تعریفی دارند :
حضرت علی (علیه السّلام) فرموده اند : عقل بر دو قسم است ، اول عقلی که به طور طبیعی و بر اساس سنت آفرینش ، نصیب بشر می شود و دیگری عقلی که از راه شنیدن سخنان دیگران و فرا گرفتن معلومات این و آن ، عاید می گردد، ولی برای کسیکه عقل طبیعی و سالم ندارد شنیدن مقالات علمی، سودبخش نیست، مانند کسی که چشمش نابینا است نمی تواند از پرتو نور آفتاب استفاده کند و موجودات را ببیند.
منبع : عین الیقین فیض، ص 243
← مطالب محسن نجفی (۱۴۰ مطلب مشابه) ← آموزش تصرف قلب زن (۱۳ مطلب مشابه)
- ۷۶۹۰ بازدید توسط ۵۵۳۴ نفر
- دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳ - ۱۵:۳۸